Podwyższone LYM w morfologii

Baza znalezionych fraz

tokio-hotel-und-ich-ich *Frei im Freien Fall

Temat: interpretacja wyników badań
34.1 RDW - 13 PLT - 420 MPV - 7.8 LYM - 66.9 MON - 4.4 NEU - 25.8 EOS - 2.8 BAS - 0.1 Aminotransferaza alaninowa ALT - 19 Żelazo - 17.3 OB - 2mm O czym może świadczyć podwyższony poziom LYM? Z góry dziekuję za odpowiedź.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,57915744,57915744,interpretacja_wynikow_badan.html



Temat: Podwyższone limfocyty - prosze o odpowiedź
Podwyższone limfocyty - prosze o odpowiedź Witam, Odebrałąm dzis morfologie swojego 7 miesięcznego synka i niepokoji mnie podwyższona wartość limfocytów: %LYM 61,7 %MON 4,6 %GRA 33,7 # LYM 5,2 #MON 0,3...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,59502983,59502983,Podwyzszone_limfocyty_prosze_o_odpowiedz.html


Temat: powiekrzone wezly u rocznego dziecka
... te na szyjce sa widoczne )lekarz kazal zrobic morfologie z rozmazem. i zadnych krokow dalej( w morfologi mial bodajze podwyzszone lYM a zanizone MON )lekarz powiedzial ze wskazuje to na rozwijanie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,73070172,73070172,powiekrzone_wezly_u_rocznego_dziecka.html


Temat: Morfologia i lekko podwyższona temp, proszę o radę
Morfologia i lekko podwyższona temp, proszę o radę Witam! Możliwe, że jestem trochę przewrazliwiona, ale moj 10 mies. synek od jakichś 3 tyg. ma caly czas temp. w okolicy 36,8-37,2 (tylko ... Dodam, że synek poza tą podwyższoną temp i węzełkami jest bardzo energiczny i dopisuje mu apetyt. Na własną rękę zrobiłam mu morfologię i bardzo proszę o jej interpretacje i ewentualną radę co jeszcze mogę zrobić. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Wyniki morfologii: WBC 8,70 RBC 4,76 HGB 11,80 HCT 34,20 MCV 71,90 MCH 24,80 MCHC 34,50 RDW 15,50 PLT 349,00 MPV 8,50 NEU% 30,80 LYM% 62,10 MID% 7,10
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,92526615,92526615,Morfologia_i_lekko_podwyzszona_temp_prosze_o_rade.html


Temat: morfologia-prosba o interpretację wyników
morfologia-prosba o interpretację wyników bardzo proszę o interpretację wyników morfologii mojej 7,5 miesięcznej córki. Niestety na wyniku nie ma podanych norm, a laboratorium wskazuje jedynie na wartości zawyżone lub zaniżone WBC ... LYM 71,3H 5,4H MON 9,3 0,7 GRA 9,4L 1,6 w poprzednim wątku prosiłam o pomoc przy interpretacji wyników badan dot. poziomu hormonów tarczycy, ale dzięki uprzejmości jednej z Forumowiczek uzyskałam odpowiedź ze wskazaniem na Pani rady w podobnym problemie. Zastanawiam się, czy podwyższony poziom FT3 może mieć jakiś związek z "nieprawidłowymi" w/w wartościami.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98271173,98271173,morfologia_prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: ciała ketonowe w moczu!!!!!!pomocy
ciała ketonowe w moczu!!!!!!pomocy Witam mój synek ma 5,5 miesiąca (po urodzeniu miał żółtaczkę fizjologiczna-bilirubina 15,7 ).Postanowiłam profilaktycznie wykonać badanie ogólne moczu oraz morfologię czy mogę prosić o interpretację: w krwi ma podwyższone LYM%[%]-55,2 ; GRA %[%]-36,7; LYM[TYS/UL]-4,2 oraz obniżone:HGB G/DL-10,0 HCT[%]-29,1 MCV[fl]-75 MCHC[pg]-25,5 POZOSTAłE parametry są w normie. W moczu ma : odczyn kwaśny,białko ujemne, cukier ujemny ale CIAłA KETONOWE DODATNIE,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,79682478,79682478,ciala_ketonowe_w_moczu_pomocy.html


Temat: podwyższone wbc i lym
podwyższone wbc i lym Panie doktorze czy mogę prosić o interpretacje wyników morfologii 4,5 miesięcznego synka. Mały ma sie bardzo dobrze,ale na wizycie przy szczepiniu zlecono nam badanie krwi (i tarczyce), ... dobe). Podam moze tylko te czynniki ktore bylo poza "norma" WBC 11,6 LYM 7,0 (60,1%) MCV 78,4 MCH 25,7 Reszta w normie. Tarczyca tez byla ok. Badanie bylo wykonane w 20...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,76625912,76625912,podwyzszone_wbc_i_lym.html


Temat: Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu
Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu Krew: HCT 37,6 RBC 4,42 HGB 13,8 WBC 7,4 MCV 85,1 MCHC 36,7 - PODWYżSZONE MCH 31,2 RDW-CV 13,1 PLT 275 MPV 10,5 PDW 13,4 P-LCR 30,1 LYM 3,8 -PODWYZSZONE %LYM 51,1 - PODWYZSZONE MXD 0,6 %MXD 7,8 NEUT 3,0 %NEUT 41,1 - OBNIZONE ASPAT 21,7 ALAT 19,7 MOCZ: ZółTY ODCZYN 6,0 C.WłAśCIWY 1020 GLIKEMIA...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,87761369,87761369,Pomozcie_mi_zanalizowac_wyniki_morfologii_i_moczu.html


Temat: Morfologia krwii-czy wyniki są ok??
Morfologia krwii-czy wyniki są ok?? Dziewczyny pomóżcie przeanalizować wynik morfologii mojej Lenki WBC-11,5 LYM-6,8 MID-2,5 RBC-4,38 HGB-12,0 HCT-32,4 MCV-74,0 MCHC-37,O PLT-539 Martwią mnie szczególnie 3 pierwsze parametry,ponieważ są sporo podwyższone.Kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czy sie martwić czy nie.Płytki krwi są podwyższone od pobytu w szpitalu,na szczęście powoli spadają więc na hematologii powiedzieli żeby się nie martwić.We czwartek...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,80311937,80311937,Morfologia_krwii_czy_wyniki_sa_ok_.html


Temat: alat - 65, aspat 24
mam dziwną morfologię tzn podwyższone LYM, a obniżone GRAN i MCHC. Wyniki są dosyć podobne, niewiele zmieniły się od pół roku. Nie wiem, może to ma jakies znaczenie. Lekarz mówi, że...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,34902960,34902960,alat_65_aspat_24.html


Temat: wyniki badań, podwyzszony poziom monocytow
wyniki badań, podwyzszony poziom monocytow Witam, mam taki problem mianowicie, mam powiekszony lewy wezel chlonny szyjny do tego mam dziwne uczucie bólu za lewym uchem. Poszedlem do lekarza pierwszego kontaktu, ktory wyslal mnie na badanie morfologi z rozmazem. Moje wyniki kształtują sie nastepująco: RBC [mln/ul] 5.06 (4.50-6.00) HGB [g/dl] 15.2 (13,5-18) HCT [%] 44.5 (42.0-55.0) MCV [fl] 88 (80-98) MCH [pg] 30.0 ... 4.10 (0.00-5.00) BAS%[%] 0.20 (0.00-2.00) LYM%[%] 35.4 (25.0 - 45.0) MON%[%] 11.5 [+] (1.0 - 10) o i tutaj jest podwyzszone o 1,5 % :( ALY%[%] 0.70 (0.00 - 2.00) LIC%[%] 0.47 (0.00 - 2.00) No to tak sie ksztaltują te moje wyniki. Bardzo zastanawia co znaczy jak monocyty sa podwyzszone tak jak u mnie :(, nadmienie iż jakos miesiac temu miałem...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,36833485,36833485,wyniki_badan_podwyzszony_poziom_monocytow.html


Temat: Co moga oznaczac te wyniki?
Co moga oznaczac te wyniki? Sorki pospieszylam sie troszke. Odebralam wlasnie wyniki morfologii , niektóre wskazniki sa podwyzszone.Podobnie bylo poprzednio. Co to moze oznaczac? Wyniki OBECNE: WBC:13,8 GRAN:9,3 MCH:31,9 Wyniki POPRZEDNIE: WBC:14,2 LYM:4,3 GRAN:9,0 MCH:31,7 Powinnam sie martwic czy nie koniecznie. Dodam ze to 38 tc. do tj pory wyniki mialam wzorcowe. Pozdrawiam Aga i córcia
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,27468895,27468895,Co_moga_oznaczac_te_wyniki_.html


Temat: Pomóżcie mi zinterpretować rozmaz krwi-Eozynofile?
Pomóżcie mi zinterpretować rozmaz krwi-Eozynofile? Dziewczyny zbacie sie na tym. które w rozmazie to te eozynofile, i jaka liczba wskazuje na alergie lub pasozyty. Podaje wyniki. Córeczka miała robion.ą morfologię z rozmazem ręcznym. SEG 9% , BAND 1% , LYMP 80 %, MONO 4 %, EOSIN 5%, BASO 1% Morfologia wyszła tak: WBC 12,4 LYM 10,4 MID 0,7 GRAN 1,3 RBC 5,16 ... co to oznacza? Coś poważnego? i RDW 14,9 a norma jest od 11,5 do 14.5 % czyli podwyższone- gdzieś sie doczytałam, że to niedokrwistośc z niedoboru żelaza. Morfologia była robiona celkem ... strony nie wiem, czy to jąnie alergizuje.Powiedzcie cośo tym rozmazie, które to eozynofile i czy są podwyższone, w to 80 % LYM taka wielka suma co to znaczy?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,58144996,58144996,Pomozcie_mi_zinterpretowac_rozmaz_krwi_Eozynofile_.html


Temat: Morfologia u 3 tyg maluszka- pomóżcie
Morfologia u 3 tyg maluszka- pomóżcie Odebrałam wyniki badania hematologicznego maluszka, kilka wskaźników ma podwyższonych . Na wynikach są podane normy, ale nie wiem czy to są normy dla takich malusińskich, czy może dla dorosłych. Bardzo sie martwię, proszę spójrzcie na te wyniki i podpowiedzcie: wbc 12.3 - norma 4-10, K/uL Lym# 6.8 - norma 1.2-4.5, Mon# 2.1 - norma 0-0.8 Eos# 1.1- norma 0-0.6 i jeszcze w % Lym% 55.00- norma 16-48 Mon% 17.3- norma 3-8 Eos% 9.3 - norma 1-5 Neu% 18.4- norma 42-80, Na wydruku są jakieś wykresy i informacja:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,18443940,18443940,Morfologia_u_3_tyg_maluszka_pomozcie.html


Temat: Co ozn lymphocistosis neutropenia??
Już podaję Ci wynik całego badania: WBC 9 RBC 4.84 HGB 12,3 HCT 37.8 MCV 78 MCH 25,4 RDW 14,6 PLT 298 MPV 7.3 LYM% 74,4 6,67 MON 5,7 0,51 NEU% ... wielkości fasoli węzły chłonne i zaczerwienione gardło. To co jeszcze mnie zaniepokoiło to osłabienie i podwyższona temperatura przez kilka dni. Co dziwne dzień po ustąpieniu tych objawów wykonaliśmy to badanie więc nie wiem skąd taki wynik. Czy wg Ciebie bebo -może to na coś groźnego wskazywać? Ico dalej jakie powiniśmy wykonać badania? Kiedy powtórzyć morfologię> Do lekarza idziemy dopiero jutro ale ja...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,26463594,26463594,Co_ozn_lymphocistosis_neutropenia_.html


Temat: Interpretacja wyników badania krwi
Interpretacja wyników badania krwi Witam i proszę o pomoc w zinterpretowaniu wyników morfologii mojej 4 miesiecznej córci. Otórz chodzi o podwyższoną ilość limfocytów . Co to moze znaczyć ?.Jutro dopiero będę u lekarza a coraz bardziej sie denerwuję . Cytuję LYM 7,6 .Bardzo dziękuje za pomoc.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,572,26773773,26773773,Interpretacja_wynikow_badania_krwi.html


Temat: Prośba o interpretacje wynikow-lekarz dopiera za 2 tyg
Witam Mam prośbe czy ktos z grupowiczów ma wiedze na temat podwyzszonych wartosci morfologii krwi? Morfologia krwi z rozmazem: WBC-6.9 103 mm3 NORMA(4-10)          MCV - 82um/3 (80-97) ... um/3 (6.5-11) PCT - 213$%                            PDW- 13.5$ % (10-18) WBC Flags: G1 G2 DIFF %LYM -32.9% (17-48)            #LYM 2.2 103 mm3 (1.2-3.2) %MON- 12.2% (4-10)za wysoka   #MON 0.8 103 mm3 (0.3-0.8) %GRA 54.9% (43-76)             #GRA 3.9 103 ... składniki mineralne- śluz(++), bakterie(+), szczawian wapnie kryształki(++) Szczegolnie niepokoi mnie podwyzszona wartosc % monocytów ktore podobno podwyzszone sa w momencie powaznych infekcji w organizmie a i OB nie w normie z...
Źródło: topranking.pl/1849/prosba,o,interpretacje,wynikow,lekarz,dopiera.php


Temat: Pani doktor bardzo proszę o pomoc - anemia
(Terasime, Fenicort, Berodual, Deflegmin, Efydryna, DPPW) wrócilismy do domu ze zdrowym dzieckiem. Zaleceniem było powtórzenie morfologii po 3 tyg. Po upływie 1,5 tyg. syn ponownie złapał infekcję - jest to katar, ale spływajacy wewnątrz, podczas toalety nosa wydzielina jest skąpa. Osłuchowo oskrzela i płuca bez zmian. Dziś odebrałam wyniki morfologii i prawdę mówiąc trochę się załamałam. Pediatra chce włączyć do leczenia zelazo, ... od dłuższego czasu to bladość skóry. Mam pytania - czy infekcje mogą mieć wpływ na taką morfologię? Czy u 2 mies. dziecka anemia może być wynikiem poważniejszej choroby? Jakie badania należałoby...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,76698160,76698160,Pani_doktor_bardzo_prosze_o_pomoc_anemia.html


Temat: wysokie ob crp mono-proszę o radę.
... zapalne i te monocyty. Żelazo chyba może spaść przy infekcji,białe kwinki chyba też mogą być podwyższone, jak i te monocyty ? Synuś ma 4 latka,cały czas w ruchu,jedynie przy temperaturze był...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94628015,94628015,wysokie_ob_crp_mono_prosze_o_rade_.html


Temat: niedobór odporności IgA 0,1 IgG 3,7
Miała morfologię limfocyty nieznacznie podwyższone, neutrocyty odniżone LYM% 73,8 (45-65) NEUT% 18,6 (30-55) reszta mieści się w normie
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,75036221,75036221,niedobor_odpornosci_IgA_0_1_IgG_3_7.html


Temat: ranki na poduszkach - prosze o rade
... wyniki sa dobre a podwyzszone ALT wskazuje na to ze pies bral ostatnio duzo antybiotykow. Wet zalecil podawanie antybiotyku Keflex przez 6 dni i Heparegen. podaje rowniez pieskowi oslonowo dicoflor 30....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,89349261,89349261,ranki_na_poduszkach_prosze_o_rade.html


Temat: morfologia DIFF:GRA
morfologia DIFF:GRA Co oznacza ten wynik na morfologii krwi mam tutaj podane DIFF: i podpunkty LYM,MON,GRA no i wlasnie w obu tabelkach w GRA mam podwyzszone
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,35107065,35107065,morfologia_DIFF_GRA.html


Temat: morfologia DIFF:GRA
LYM - limfocyty MON - monocyty GRA - granulocyty a jak bardzo masz je podwyższone, jaki jest wynik i jak z resztą morfologii Obie tabelki, czyli ilościowo i procentowo, tak?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,35107065,35107065,morfologia_DIFF_GRA.html


Temat: Interperetacja morfologii, co oznaczają GRAN ?
Wszystko ok, choć widać jakąś infekcję o czym świadcza podwyższone Lym. Liczba Gran(granulocyty)jest nizsza od normy, ponieważ u takich małych dzieci istnieje przewaga LYM. nad GRAN. W każdym razie morfologia jest...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,59135540,59135540,Interperetacja_morfologii_co_oznaczaja_GRAN_.html


Temat: wyniki
wyniki Dostałam wyniki morfologii mojej córci i ma sporo podwyższony poziom LYM i PLT, dotarłam do tego że to lymfocyty i płytki krwi ale co to może oznaczać?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,14444476,14444476,wyniki.html


Temat: PROSZĘ PRZECZYTAJCIE - PROŚBA O POMOC
... wyniki są następujące WBC 9,29 - NORMA 4,0-11,0 NEUT% 77,6 - NORMA 38 - 70,0 LYM% 13,1 - NORMA 21,0-50,0 RBC 4,64 - NORMA 3,8-5,2 HGB 13,5 NORMA 11,6-15.5 PLT 223,0...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,93031526,93031526,PROSZE_PRZECZYTAJCIE_PROSBA_O_POMOC.html


Temat: SKACZACE TSH BARDZO ZLE SAMOPOCZUCIE POMOZCIE !!!
moze mi przepisac zastrzyki Wiec zrobilam morfologie : WYNIKI 30-06 WBC 5,10 ( 4,10-10,90) RBC 4,11 ( 4,20-6,30) HGB 12,40 (12-18 ) HCT 36,10 ( 37-51) MCV 87,80 ( 80-97) MCH 30,20 ( 26-32) MCHC 34,30 ( 31-36) RDW 12,90 ( 11,50-14,50_ PLT 311 ( 140-440 ) MPV 9,60 ( 7,50-12 ) NEU% 58,20 ( 50-70) LYM% 35,80 ( 24-45 ) MID%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,97333845,97333845,SKACZACE_TSH_BARDZO_ZLE_SAMOPOCZUCIE_POMOZCIE_.html



Form:

Wątki

tokio-hotel-und-ich-ich *Frei im Freien Fall
podwyzszone neutrocyty obniżone lymphocyty dzieci
podwyżki w budżetówce w wojsku w 2011 roku
podwyższenie kredytu mieszkaniowego ile kosztuje
podwyższone krwinki białe u dziecka
podwyżka w pracy przykłady wzory
podwyższone ciśnienie i drętwienie nogi
podwyższenie poziomu działki budowlanej
podwyżka najniższej krajowej pensji
"" podwyższony poziom limfocytów pies
podwyższone p/ciała anty TPO
System Premium Poznan
dariusz chaas
przykladowe teksty podziekowan dla rodzicow
jak sciagnac simlocka nokia 1200
rino 530 hcx
dodatki do Stronghold Crusader


Dobre przy lepszym tanieje. Przysłowie ludowe
Gdy nie wieją żadne wiatry - i kurek na kościele ma charakter. Stanisław Jerzy Lec
Exemplis discimus - przykłady uczą; uczymy się na przykładach.
Faszyzm jest religią; XX wiek będzie znany w dziejach jako wiek faszyzmu. - wypowiedź po dojściu Hitlera do władzy. Benito Mussolini (1883 - 1945)
Aczkolwiek mąż i żona śpią na tej samej poduszce, to mają jednak przecież sny różne. Przysłowie mongolskie